Bokföring Linköping

Bokföring som ger dig mer tid över till annat!

Bokföring

TA HJÄLP MED DIN BOKFÖRING I LINKÖPING

Det finns många skäl till att ta hjälp med sin löpande bokföring i företaget. Ett av de främsta är faktiskt att du har chansen att spara pengar. Gör en snabb överslagsräkning kring hur mycket din egen arbetstid är värd och jämför denna med hur många timmar du brukar få lägga på bokföringen idag. Troligtvis kommer du att se att de priser vi presenterar för dig vid vårt första möte lönar sig rejält och frigör tid som du kan lägga på annat i din verksamhet.

En ytterligare fördel är förstås att vi har koll på alla de senaste skattereglerna och avdragen. Du riskerar inte att missa något för att det har gjorts förändringar i regelverket under året.

Löpande bokföring

Vad är egentligen löpande bokföring? Löpande bokföring är hanteringen av alla kontorörelser i ett företag. Kortfattat kan man säga att det inkluderar alla former av utgifter, till exempel inköp av produkter och tjänster, intäkter i form av sålda varor och tjänster samt olika typer av avskrivningar och förmåner. I Sverige använder man sig av något som kallas dubbel bokföring där varje utgift eller intäkt måste avstämmas mot ett konto. Det måste gå att spåra varifrån pengar kommer och vad de går till.

I teorin är det rätt enkelt, men den som har försökt sig på dubbel bokföring på egen hand märker snabbt att det finns ett stort antal regler som man måste ta i beaktande. Till att börja med kan det vara svårt att veta exakt vilket konto som ska användas för en viss intäkt eller utgift. Visst kan du ofta hitta svar i forum på nätet, men det tar många gånger lång tid att hitta fram till helt rätt svar. Låter du oss göra jobbet istället så blir det rätt direkt och vi tar inte flera timmar på oss för att hitta svaret. Vi gör det här dagligen och vet vad som hör hemma var.

Samma sak gäller förstås för olika typer av avdrag och avskrivningar. Vi vet hur man räknar fram detta snabbt och enkelt så att balansen på alla konton alltid stämmer.

Använder man den löpande bokföringen rätt blir den till ett kraftfullt verktyg då du till exempel kan se exakt hur mycket du har på varje konto, kan ta fram rapporter på hur mycket du brukar lägga ut på olika poster och räkna fram om du har råd att göra en viss investering nu eller om det är bättre att vänta till senare.

Rapportera in momsen

En annan viktig del som bokföringen tjänar till är förstås att rapportera in moms, andra skatter och att räkna fram sociala avgifter. Om du låter oss hjälpa dig med detta kan du känna dig trygg i att allt blir rätt inrapporterat till Skatteverket så att du slipper otrevliga överraskningar.

Kontakta oss idag så berättar vi hur vi kan hjälpa just dig till ett enklare och effektivare företagande!

Få kvalificerad hjälp med din bokföring i Linköping till ett bra pris!